Kiállitás Chagall munkásságáról

ChagallA Royal Museums of Fine Arts of Belgium egy átfogó killállitással készül Chagall munkásságáról 2015. február végétől egészen 2015. június végéig. A kiállitás központjában Chagall legszebb képei lesznek majd láthatóak.

Marc Chagall egy orosz-francia művész, aki 1887-ben született és 1985-ben halt meg. A kiállitáson több mint 200 munkát lesz lehetőségük az érdeklődőknek megismerni, ahol külön figyelmet szentelnek Chagall orosz korszakára. A kiállitás végig veszi a művész legfontosabb témáit és korszakait többek között Chagall és a zsidó kultúra kapcsolatát, a népi hagyományok és azok kapcsolatait a művésszel, a 17. századi irodalom (leginkább La Fontain) felfedezése, a színek és a fény játéka a festményeken. A festő minden korszakából ki lesznek állitva képek egészen az 1908-as korszaktól kezdve Chagall utolsó 1980-as korszakáig bezárólag. Ez az átfogó kiallitás egy teljes képet ad a látogatóknak az egyik legkiemelkedőbb festők egyikéről. A tárlaton az érdeklődőknek lehetőségük lesz, hogy megfigyeljék a művész festészetének a fejlődését, apró változásit, jellegzetes stilusjegyeit és festői technikáit is egyaránt.

A kiállitás Chagall munkásságáról a belga fővárosban Brüsszelben a Royal Museums of Fine Arts of Belgiumban lesz majd megtekinthető. A tárlat 2015. február 28-tól egészen 2015. június 28-ig vár mindenkit szeretettel.

Royal Museums of Fine Arts of Belgium
Rue de la Régence 3, 1000 Bruxelles, Belgium

Ha még többet megszeretnél tudni a kiállitásról és a múzeumról látogass el erre az oldalra még több hasznos információért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük