Múzeumok

Brüsszelben sok múzeum van, de ezek közül nem feltétlenül mindegyik érdekes. Ha múzemba szeretne menni, az alábbiakban bemutatjuk a város legszebb múzeumait, így könnyen kiválaszthatja az érdeklődésének megfelelőt. A városban mindenütt kapható Brussels Card-dal a legtöbb múzeumi belépő árából kedvezményt kap, vagy némelyiket akár díjmentesen is megtekintheti.

Királyi Szépművészeti Múzeum
Ez a múzeum Brüsszel legszebb és leghíresebb múzeuma. A múzeum két részre van osztva, az egyikben klasszikus, a másikban modern műtárgyakkal. Rubens, van Dyke, Magritte és Brueghel festményeit láthatjuk itt. A Királyi Szépművészeti Múzeum a Királyi Palota mellett fekszik, a Grote Markttól kiindulva könnyen megközelíthető gyalog is.

Cím: Rue de la Regence 3

Museum of Fine Arts
Királyi Szépművészeti Múzeum

Comic Strip Center
Comic Strip CenterA Comic Strip Center egy múzeum Belgium fővárosában, Brüsszelben. Ez a múzeum Brüsszel egyik leglátogatottab múzeuma. A Comic Strip Center a képregények bemutatására fekteti a fő hangsúlyt. A múzeumnak egy gyönyörű Art Nouveau épület ad otthont, ami még 1906-ban épült Victor Hugo tervei alapján. A Comic Strip Center a város szívében helyezkedik el közel a királyi negyedhez és a Grand’Place-hoz. A múzeum rengeteg átmeneti és állandó kiállítással büszkélkedhet. A kiállítások főleg az európai képregény művészetére épül rá. A Comic Strip Center először 1898-ban nyitotta meg kapujait a látogatóknak és az évek során Brüsszel és Belgium egyik leglátogatottabb és legnépszerűbb múzeumává nötte ki magát. Minden évben több mint 200 ezer látogató érkezik a világ minden pontjáról a múzeumba. Belgiumban összesen 700 képregény kiadó van és az egész világon Belgiumban van a legtöbb képregény művész. A képregény alapjai és művészete mélyen gyökerezik a belga kultúrában és életben és a világon sehol máshol nem ilyen nagy a hatása és a népszerűsége. A múzeum fő célja, hogy közelebb hozza és népszerűsítse az emberek számára a képregény világát és műveszetét. A Comic Strip Center szines és változatos programokkal, eseményekkel és csoportos tárlatvezetéssekkel vár minden látogatót. A múzeumnak saját könyvtára is van. A képregény múzeum minden nap, kivéve hétfőnként reggel 10-től egészen este 6-ig vár minden érdeklődőt.

Hangszermúzeum
A Hangszermúzeum (Musee des Instruments de Musique) a Királyi Szépművészeti Múzeum
mellett található. A múzeumban több mint ezer, klasszikus és modern hangszer található. Ajánljuk minden zenekedvelő figyelmébe.

Cím: Rue Montage de la Cour 2

A Sörfőzés Múzeuma
A Sörfőzés Múzeuma az egyik legkönnyebben elérhető múzeum Brüsszelben, a Grote Markton található. Itt mindent megtudhatunk a híres belga sörökről, a sörgyártásról és természetesen kóstolót is kaphatnak a látogatók.

Cím: Nagy Piac, Serfőzőház

Csokoládémúzeum
Ezt a múzeumot minden csokiimádónak kötelező meglátogatnia! A csokoládéval már az Azték és Maya kúltúrákkal kezdődően ismertet meg a kiállítás, egészen napjaink modern gyártási technológiájáig. A múzeumban megismerkedhetünk a pralinégyártással is
Cím: Rue de la Tete D’Or

BELvue

BelvueA BELvue egy múzeum Belgium fővárosában Brüsszelben. A múzeum a belga történelmet mutatja be a kezdetektől fogva a mai napig bezárólag. A múzeumban számos időközönti és állandó kiállítás is otthont kap egész évben. A BELvue rengeteg szines és változatos programmal, kulturális eseménnyel vár minden látogatót. A belga királyság kevesebb, mint két évszázada alakult és egy forradalommal kezdődött Brüsszelben 1830-ban. A múzeum számos fennmaradt dokumentumot és a forradalomhoz tartozó tárgyat, többek között filmeket és rengeteg képet mutat be. A múzeum egy tökéletes hely a belga történelem tüzetes megismerésére szines tárlatokon és programokon keresztül. A BELvue múzeum Belgium kialakulását és a nagyobb jelentőséggel bíró történelmi eseményeit, mint az emberi jogok védelmét, a közösségi megmozdulásokat és Kongó gyarmatosítását mutatja be közelebbről a látogatóknak. A múzeumban az állandó kiállítások a belga történelemhez kapcsolódnak szorosan. Az állandó és az időközötti killítások mellett a múzeum rengeteg más szines, változatos oktató jellegű programokkal és eseményekkel, koncertekkel, konferenciákkal, fesztiválokkal várja a látogatókat. A múzeumban különböző családi és csoportos tárlatvezetésekre is lehetőség van. A BELvue a belga fővárosban Brüsszelben található közel a Royal Palacehoz és a Brussels’ Parkhoz is. A múzeum épülete eredetileg egy luxus szálloda volt, amit még 18. században épitettek.

Időszakos kiállítások Brüsszelben

[events_list nb=”-1″ future=”1″ past=”0″ geo=”0″ cat=”kiallitasok”]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük