Antwerpen

Antwerpen kikötőjéről (annak ellenére, hogy elég messze van a tengertől) és gyémántjairól ismert. Tehát, ha szerelmes vagy a gyémántokba, és szeretsz arról énekelni, hogy „a gyémánt a lányok legjobb barátja”, akkor érdemes énekelni arról, hogy „Antwerpen a lányok legjobb barátja„. Ahogy vonattal érkezik, elég sok gyémántboltot talál az utca túloldalán, és ahogy elhalad mellettük és sétál, rövid időn belül eljut Antwerpen bevásárlónegyedébe.

Antwerpen lakossága valamivel kevesebb, mint 500 000 fő, így Belgium legnagyobb városa (Brüsszel nagyobb, ha az egész brüsszeli régiót beleszámítjuk).

Antwerpen története

Antwerpen egy belgiumi város, gazdag és élénk történelemmel, amely évszázadokra nyúlik vissza. Kis településként indult a Schelde folyó partján, és Európa egyik legfontosabb kikötővárosává nőtte ki magát. Történelme során Antwerpenet a kereskedelem, a művészet és a kultúra alakította. A 16. században virágzó kereskedelmi központ volt, és olyan művészek központja, mint Peter Paul Rubens, aki maradandó örökséget hagyott a város építészetében és művészeti életében. Annak ellenére, hogy olyan kihívásokkal nézett szembe, mint a háborúk és a gazdasági visszaesés, Antwerpennek mindig sikerült talpra állnia, és olyan dinamikus és sokszínű várossá fejlődött, mint ma.

Mi a teendő, és Antwerpenben

Antwerpen számos látnivalót és tevékenységet kínál a látogatók számára. A város egyik legikonikusabb nevezetessége a Miasszonyunk-székesegyház, egy lenyűgöző gótikus remekmű, amelyet gyönyörű műalkotások díszítenek, köztük Rubens számos festménye. A művészet szerelmesei értékelni fogják a Rubenshuis-t, a híres művész egykori otthonát és stúdióját, amely most múzeumként szolgál, amely bemutatja műveit és személyes tárgyait.

A történelem iránt érdeklődők számára az antwerpeni Grote Markt (Grand Place) kihagyhatatlan látogatás, festői céhházaival és impozáns városházával. A közelben található Plantin-Moretus Múzeum betekintést nyújt a város nyomtatási és kiadói örökségébe, amely a világ egyik legrégebbi nyomdájának ad otthont.

A vásárlás szerelmesei örömmel fedezik fel a Meir, Antwerpen fő bevásárló útvonalának nyüzsgő utcáit, amelyeket dizájner butikok, áruházak és bájos kávézók szegélyeznek. Az ételek szerelmesei Belgium kulináris élvezeteit élvezhetik a város számos éttermében, és ínycsiklandó ételeket, például gofrit, csokoládét és kagylót kóstolhatnak meg.

Brüsszel és Antwerpen között menet

Brüsszelből Antwerpenbe könnyen és kényelmesen el lehet jutni Belgium hatékony tömegközlekedési hálózatának köszönhetően. A két város közötti utazás legnépszerűbb módja a vonat, a járatok gyakran indulnak a brüsszeli központi pályaudvarról és körülbelül 30 perc alatt érkeznek Antwerpen központi pályaudvarára. Jegyek előre megvásárolhatók az állomáson vagy online.

Azok számára, akik inkább autózni szeretnek, az út Brüsszelből Antwerpenbe körülbelül 45 percet vesz igénybe az E19-es autópályán. Alternatív megoldásként buszok is közlekednek a két város között, pénztárcabarátabb lehetőséget kínálva az utazók számára.

Nem számít, hogyan utazik, Antwerpen látogatása a történelem, a kultúra és a kulináris élvezetek magával ragadó keverékét ígéri, így Belgium kötelező látnivalója.

Képek Antwerpenből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük