Kellemes séta Brüsszel központjában

Brüsszel, Belgium élénk fővárosa, egy olyan város, amely gazdag történelmet, lenyűgöző építészetet és élénk légkört ötvöz. Az egyik legjobb módja annak, hogy felfedezzük a szívét és magunkba szívjuk egyedülálló varázsát, ha egy kényelmes sétát teszünk a központban. Ebben a cikkben végigvezetjük Önt egy kellemes sétán, kiemelve a sétálandó utcákat és az út során felfedezendő lenyűgöző látnivalókat.

Kiindulási pont: Grand Place (Grote Markt)

Kezdje utazását az ikonikus Grand Place-en, amely az UNESCO Világörökség része, és Brüsszel központi terén. Csodálja meg a fényűző céhcsarnokokat, leginkább a lenyűgöző városházát (Hôtel de Ville) és a királyi házat (Maison du Roi). A tér díszes homlokzataival és élénk virágpiacával látványos látvány, ha a melegebb hónapokban látogat.

1. Rue de l’Étuve

A Grand Place felől menjen a Rue de l’Étuve-n a világhírű Manneken Pis szobor felé, amely Brüsszel bájos nevezetessége. Ez a szökőkútba vizelő kisfiú szobra évszázadok óta megragadta a látogatók szívét.

2. Place du Grand Sablon

Itt az ideje, hogy tegyen egy kis sétát, miközben a Place du Grand Sablon irányába halad, egy festői tér, amelyet furcsa kávézók és régiségboltok vesznek körül. Csodálja meg a Sablon Miasszonyunk elegáns templomát (Église Notre-Dame du Sablon) lenyűgöző gótikus építészetével.

Körülbelül 600 métert kell sétálnia, de közben élvezheti Brüsszel építészetét. Sétáljon tovább a Rue de l’Etuve-on, amíg meg nem éri a Rue des Bogards-t. Sétáljon balra, és csak sétáljon egyenesen előre, amíg el nem ér egy nagy körforgalmat. A körforgalom másik oldalán található a Place du Grand Sablon.

Manneken Pis Brüsszelben

3. Mont des Arts

A Grand Sablontól felfelé haladva (a Rue Lebeau-n) eléri a Mont des Arts-ot, vagyis a „Művészetek dombját. Ez a gyönyörűen parkosított terület lélegzetelállító panorámás kilátást nyújt Brüsszelre , és otthont ad a Királyi Könyvtárnak és számos múzeumnak. Sétáljon végig a nyugodt kerteken, és élvezze a művészeti installációkat az út mentén.

4. Brüsszel Park (Parc de Bruxelles)

Ereszkedjen le a Mont des Arts-ról a Cantersteen sugárút mentén. Ahogy eléri a Galerie Ravensteint, lépjen be az épületbe, és belép egy gyönyörű épületbe, amelynek belsejében üzletek és kávézók találhatók. Ez a séta eltart egy ideig, de amikor befejezi a sétát a másik oldalon, majdnem a fantasztikus brüsszeli park bejáratánál lesz. Ez a nyugodt zöld terület békés kontrasztot biztosít a nyüzsgő városi utcákkal. Pihenhet a szökőkutak mellett, megcsodálhatja a szobrokat, vagy egyszerűen élvezheti a természeti szépséget.

Brüsszel Park

5. Place des Palais

A park déli oldalán található a csodálatos Place des Palais, ahol a királyi palota, a királyi család rezidenciája található. Ez egy lenyűgöző neoklasszikus épület, amely különösen lenyűgöző este, amikor ki van világítva.

6. Rue de la Loi és az európai kerület

Sétáljon le a Rue Ducale-n, és néhány száz méter után sétáljon rá a Rue de Luxembourg-ra. Ahogy tovább sétál, hamarosan Brüsszel európai negyedének szívében találja magát. Ez a terület ad otthont fontos uniós intézményeknek, köztük az Európai Bizottságnak és az Európai Parlamentnek. Csodálja meg a modern és építészetileg lenyűgöző uniós épületeket.

7. Parc Leopold és Cinquantenaire Park

Ha több ideje van, sétáljon a Rue Belliard sugárúton. Egy idő után láthatja a félelmetes Parc Leopoldot a jobb oldalán. Ha sok energia van a lábadban, állj meg ott, tarts egy rövid pikniket, nézd meg a középkori tornyot, és élvezd a napot. Ha nem, sétáljon egyenesen előre, amíg meg nem látja maga előtt a Cinquantenaire Parkot a bal oldalon. Ez egy gigantikus park, hatalmas zöldterületekkel, lenyűgöző boltívekkel és felfedezésre váró múzeumokkal, így tökéletes kikapcsolódási megálló.

Végpont: Schuman metróállomás

A Cinquantenaire Park mindkét oldalán van egy metróállomás, így attól függően, hogy hol fejezi be a túrát, utazzon metróval a Schuman metróállomásról vagy a Merode állomásról vissza Brüsszel központjába.


Ez a kellemes séta Brüsszel központjában magában foglalja a város gazdag történelmét, sokszínű kultúráját és magával ragadó szépségét. Akár a történelem rajongója, akár az építészet rajongója, vagy egyszerűen csak szeretné magába szívni ennek a bájos európai fővárosnak a hangulatát, ez az utazás felejthetetlen emlékeket hagy maga után Brüsszelről. Tehát vegye fel a legkényelmesebb túracipőjét, és induljon felfedezni ennek a lenyűgöző városnak a szívét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük