Múzeumok Éjszakája

A legtöbb éjszaka meglehetősen hasonló. Megesszük a vacsoránkat, megmossuk a fogunkat, majd lefekszünk. De akkor vannak olyan éjszakák, amelyek különböznek, és ha múzeumi szerető vagy, akkor a Múzeum éjszakája lehet az év legjobb éjszakája. Ezen az éjszakán Brüsszel múzeumai életre kelnek, és sokat meglátogathat, és különleges kiállításokat és programokat tapasztalhat meg Brüsszel legjobb múzeumaiban.

Elég régi hagyománya volt az estéknek, amikor a múzeumok világszerte nyitva tartanak, de a koncepció óriási lendületet kapott, miután Ben Stiller őr lett a vicces és mélyen szeretett Éjszaka a múzeumban filmekben.

A közelgő eseményről további információt a https://www.museumnightfever.be/en/ oldalon talál. Itt megtudhatja, mely múzeumok vesznek részt az eseményen, és mit tartalmaz, amikor fizeti a díjat a program élvezetéért.

Múzeumok Éjszakája 2024

Dátum: október 19.

Milyen múzeumokat érdemes meglátogatni Brüsszelben?

Nem minden múzeum vesz részt a Múzeumok Éjszakáján, de itt gyorsan megosztunk információkat tíz érdekes brüsszeli múzeumról.

  • A René Magritte szürrealista művésznek szentelt Magritte Múzeum rejtélyes festményeivel elbűvöli a látogatókat.
  • A képregényrajongók számára a belga képregényközpont bemutatja a nemzet gazdag képregényörökségét.
  • A történelem kedvelői belemerülhetnek a Királyi Művészeti és Történeti Múzeumokba, amelyek évszázadokon átívelő kiterjedt gyűjteménynek adnak otthont.
  • A Hangszermúzeum lenyűgöző szecessziós épületével és eklektikus hangszerválasztékával csemege mind a zene szerelmeseinek, mind az építészet szerelmeseinek.
  • A tudomány szerelmesei örömüket lelhetik a laekeni királyi üvegházakban, amelyek lenyűgöző üvegszerkezetekben ritka növényfajoknak adnak otthont.
  • A Horta Múzeum, amely Victor Horta egykori rezidenciáján található, bemutatja Belgium híres szecessziós építészének remekműveit.
  • Az Autoworld veterán autók lenyűgöző gyűjteményét mutatja be, míg a Train World Museum interaktív és családbarát környezetben ünnepli a vonatok történetét.
  • A BELvue Múzeum Belgium történelmébe és monarchiájába merül, betekintést nyújtva a nemzet múltjába.
  • A MIMA, vagyis a Millenniumi Ikonoklaszt Művészeti Múzeum felöleli a kortárs és utcai művészetet, modern csavart adva Brüsszel kulturális tájképéhez.

Most olvasott egy vagy több múzeumról, amelyet szívesen meglátogatna Brüsszelben? Nézze meg a múzeumok éjszakájának hivatalos honlapját, és megtudja, hogy a kiválasztott múzeumok szerepelnek-e a programban vagy sem.

Dátum

okt 19 2024

Idő

Egész nap
Kategória

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük