Kiállitás Constantin Meunier munkáiról

Egy hatalmas kiállitás vár minden látogatót Constantin Meunier belga festőről Brüsszelben a Királyi Szépművészeti Múzeumban. Constantin Meunier egy belga festő és szobrász volt, aki 1831-ben született és 1905-ben halt meg. Constantin Meunier az egyik legkiemelkedőbb belga festők egyike és művészete igazán nagy hatással volt a későbbi generációkra és annak művészetére is egyaránt.

Constantin Meunier

Constantin Meunier volt az első festők egyike, aki a 19. század végén a Belgiumban lévő szociális problémákat először szemléltette festményein keresztül. Meuniert legfőképpen a munkások élete érdekelte és képein legtöbbször az Antwerpen környéki bányászok, a kikötői munkások, kovácsok és női munkások jelentek meg. A kiállitáson rengeteg képet ismerhetsz meg a festőtől, aki csak 1857 és 1884 között kezdett el a festészettel foglalkozni. Meunier képein keresztül a látogatóknak lehetőségük lesz, hogy jobban megismerjék az akkori viszonyokat és problémákat Belgiumban a 19. században és a képeken kersztül egy tágasabb képet kaphatsz a művészről és az életéről is egyaránt.

A kiállitás Constantin Meunier munkáiról a belga fővárosban Brüsszelben a Királyi Szépművészeti Múzeumban tekinthető meg. A kiállitás 2014. szeptember 20-tól egészen 2015. január 11-ig vár minden érdeklődőt. A címe: Rue de la Régence 3, 1000 Bruxelles, Belgium.

Ha még többet megszeretnél tudni a kiállitásról és a múzeumról kattints a következő linkre még több információért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük